Localizare Scurt istoric Potentialul comunei Primaria si Consiliul Local afaceri.php Cultura si sportul
www.baita.ro     Pagina oficiala a comunei BAITA, judetul Hunedoara - ROMANIA
INFO GENERALE
LOCALITATI
COMUNICATII
RELIEFUL
HIDROGRAFIA
CLIMA
VEGETATIA
FAUNA

Localizare
 

Harta comunei


Imagine din satelit

Baita


Centrul localitatii Baita


LOCALIZARE


Cai de comunicatie

Accesul spre localitate este facilitat de o sosea asfaltata , inclusa in categoria drumurilor judetene - DJ - 706 A, care trece prin jumatatea vestica a teritoriului administrativ incluzand satele apartinatoare - Lunca, Fizes, Craciunesti, Baita, Cainelul de Sus si Ormindea. Din aceasta sosea pornesc ramificatiile formate de drumurile comunale DC 21, DC 22, DC23, DC 20 care fac legatura cu celelalte localitati ale comunei: Barbura, Saliste , Trestia, Pestera, Hartagani.

De pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale Baita se realizeaza mai multe legaturi cu sate din componenta altor comune invecinate.
DC 20 face legatura cu satul Stoeneasa din comuna Valisoara
DJ 706 face legatura cu comuna Valisoara (satul centru de comuna)
DC 21 face legatura cu satul Almasu de Munte din comuna Balsa

Spre satele Sesuri si Curechiu din componenta comunei Bucuresci legatura este asigurata doar de drumuri de exploatare, fara imbracaminte asfaltica si cu un acces mai dificil, cu pante si denivelari greu accesibile iarna sau pe timp ploios.

Un acces de asemenea greoi este intalnit in zona Pestera, dificil si impracticabil iarna si pe timp ploios. Cea de a doua cale de acces, pe Valea Pesterii, este mereu supusa alunecarilor de stanci fapt ce conduce la blocarea drumului perioade mai lungi de timp.

Reteaua de drumuri comunale si judetene

DJ 706 A: Soimus - Baita - Valisoara
DC 20: Lunca (Baita) - Stoeneasa (Valisoara)
DC 21: Hartagani - Saliste
DC 22: Trestia - Saliste
DC 23: Fizes - Barbura
Se vor moderniza drumurile comunale ce duc spre satele Trestia, Saliste si Hartagani - Grailesti.

Aeroporturi

Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Oradea, Sibiu , Arad, Timisoara, Cluj - Napoca.

Statii de cale ferata

Cele mai apropiate statii de cale ferata sunt in municipiile Deva si Brad, la o distanta aproximativ egala - 25 km. Spre deosebire de Brad, statia de cale ferata Deva este asezata pe o magistrala feroviara internationala - Bucuresti - Arad - Viena, pe cand gara din Brad este o statie terminus acum la o linie secundara - Arad - Brad.

Comuna ar fi avut mai multe halte si puncte de oprire - Lunca, Pestera si Ormindea, daca nu s-ar fi inchis linia de cale ferata Deva - Brad (din cauza instabilitatii terenului in zona Ormindea si in alte locuri cu soluri friabile - Pestera si Valisoara.

In prezent doar un tronson de cale ferata - Fizes - Deva - mai este folosit in scop industrial

Home Localizare Istoric Potentialul comunei Primaria Religia & Invatamantul Cultura & Sportul Opinia cetatenilor Intranet
Stema comunei