Localizare Scurt istoric Potentialul comunei Primaria si Consiliul Local afaceri.php Cultura si sportul
www.baita.ro     Pagina oficiala a comunei BAITA, judetul Hunedoara - ROMANIA
INFO GENERALE
LOCALITATI
COMUNICATII
RELIEFUL
HIDROGRAFIA
CLIMA
VEGETATIA
FAUNA

Localizare
 

Harta comunei


Imagine din satelit

Baita


LOCALIZARE


Clima

Zona are toate caracteristicile climei submontane. Este caracterizata prin lipsa de excese la regimul pluviometric si al vanturilor dominante. Clima este temperat - continentala, in general, blanda, umeda si moderata. In ultimii ani, ca de altfel in intreaga tara, asistam la o schimbare climatica: primaveri si toamne mai scurte, veri si ierni mai lungi.

In baza datelor inregistrate de-a lungul timpului la statia meteo de la Tebea, cea mai apropiata statie de comuna Baita, rezulta ca temperatura aerului are valori moderate. Media anuala este de 8,8 grade Celsius. Iarna temperature medie este de - 2 grade Celsius, - 3 grade Celsius. Vara temperatura medie oscileaza intre 18 si 20 de grade Celsius, iar toamna de la 15 - 16 grade Celsius in septembrie, coboara pana catre 5 sau 6 grade Celsius in noiembrie.

In functie de altitudine temperaturile difera cu cateva grade Celsius, fiind ceva mai mici. Diferente de temperaturi se evidentiaza si intre versantii cu expunere nordica fata de cei cu expunere sudica.

Home Localizare Istoric Potentialul comunei Primaria Religia & Invatamantul Cultura & Sportul Opinia cetatenilor Intranet
Stema comunei